lørdag 27. september 2008

Lue og Reversai nok engang



Denne Lua er laget i herlig mykt merinogarn. Har tatt utgangspunkte i denne lua. Syns det er mer morsomt å kable forrover enn bakover så derfor ble den noe anderledes. Har heller ikke felt slik i oppskriften, så lua er kasnkje ikke lik i det hele tatt? Uansett er den god og myk å ha på hode.





Nok et par Reversai er ferdige.

tirsdag 23. september 2008

Gavedryss:-)



Det hender at det lønner seg å ta en liten blogghopping i ny og ne. Dette er noe jeg gjør mye av for inspirasjon. RandiKDesign sin blogg feiret 2 år her, og da var det konkurranse på gang. Denne heiv jeg meg på og tenke seg til at jeg vant gitt. Alltid beundret de fine vottemønstrene hennes, så denne vottepakken ble jeg storfornøyd med ja. så nå blir det votter:)
Disse herlige pingvinene dumpet ned i postkassa mi idag. Teraks har vært den supersnillegode her som har send meg disse. Dette er små glass pingviner med hull som ska bli maskemarkører. Strikketøyet kan jo ikke bli bedre da. De trives allerede kjempe godt her:-)

torsdag 18. september 2008

Interlocking Leaves


Ja, da er jeg endelig tilbake i god gammel rutine med sokker. Interlocking_Leaves er fra høstens utgave av Knitty. Kunne ikke motstå fristelsen da mitt øye fikk se disse:-)
Etter en opptelling er i forrige uke, kom jeg frem til kun 10 UFO'er. Så da begynte jeg likesågodt med 4 nye med god samvittighet.
Nå går det litt i en jakke med inspirasjon fra Frkbadegakk, litt i noen votter fra høstens VK, bestillings ting og en moderne variant av Mariusgenseren.
Ellers lever nette mitt sitt eget liv for tiden, så her må alt gjøres de minuttene jeg er på og ting ikke tar alt for lang tid...

onsdag 10. september 2008

Søndagsvotter


Har visst detti av sokkelasse ser jeg. Kommet inn i en votte stim isteden for. Det er jo ikke dumt med tanke på årstiden vi går i møte, og alle kaldemennene som kommer til oss i vinter. Disse blir sikkert gode å ha inne i mitt lille bambushus også. Ja det er nemlig like trekkfullt her:-)
Disse var kjempe morsomme å strikke. Blir sikkert flere av disse også. Mønsteret er er det Strikkepanja som har laget.

lørdag 6. september 2008

Jakke og Baktus i farta



Da ble endelig god jakka mi ferdig. Den har nemlig manglet armer i lengre tid nå. Tok jo bare en CSI episode elle to for å bli ferdig. At jeg ikke har gjort dette før. Ferdig er den ihvertfall, og klar til bruk.


Hadde planer om å lage pingviner knapper av krympeplast, men butikken ville det ikke sånn. Når jeg først er igang klarer jeg ikke å vente på neste dag, så da ble det knappeboksen som måtte trå til ja:-)
Blir så absolutt flere varianter av denne jakka. Fikk du lyst på den her nå, så er den å finne i Dalehefte nr. 196.

Har også blitt ferdig med en annen UFO idag. Et Baktus skjerf i Mandarin petit. Dette er 100% kløfritt. Men det skulle jo bare mangle når det er bomullsgarn også hehe. Dette har egentlig vært et "vente på kollektivtransporten i Oslo" og "korridorventer" prosjekt. Men hadde ikke tid til å vente helt til mandag med å avslutte det, så da ble resten tatt til en god "bok".

Stjernebrikker

Her er et par heklet spisebrikker i stjernemønster. Disse er en bestillings gave. De er heklet i gjestdal sitt bomullsgarn på nål 3.50mm.

Skulle du lure på hvor langt tid dette tok, så anbefaler jeg deg på det sterkeste og sette en kjele med fårikål på komfyren. Brikkene vill nemlig bli ferdig når den nydelige ulldotten er klar for å nytes:-) og vi snakker ikke om min vrengte polvott her:-)

Mønsteret er forresten fra et gammelt tyskt hekleblad.

torsdag 4. september 2008

Havskum votter


Har jo helt glemt å blogge Havskumvottene mine. Disse falt jeg for da jeg bladde igjennom Garnstudios nyeste kreasjoner. Eller det var disse Vantene jeg falt for. Vantene ble til votter etterhvert som pinnene gikk. Er et votte menneske så disse passet litt bedre til meg ja.
Opsskriften er fulgt helt til avfelling av fingre der i fra fulgte jeg oppskriften til deler av lua. Disse er strikket i Karisma på p 3.50mm. Kjappe, enkle å strikke. Tror hele operasjonen gikk unna på 5 timer. Allerede vært prøvd ute i friluft med godt resultat:-)