søndag 28. desember 2008

Romjulshekling

Pinner, dyner og puter går ikke like bra sammen, så da er det godt hekling er en grei aktivitet å bedrive med under dyna. Missforstå meg rett her, det går kun i hekling hehe. Denne varianten av en nøttebolle fant jeg under luke 9 i Drops sin Julekalender. Jeg har brukt 50g viking superwash på nål 4.50mm. Det eneste som mangler nå er en nøtteknekker. Skulle gjerne ha heklet en knekker, men den gjør liksom ikke helt samme nytte. Får trøste meg med at bollen er finere med litt innhold hehe.
Dette røde hjertet er nok en Drops kreasjon. Laget med en liten rest solberg garn etter juleduken min på nål 1.75mm. Passet akkurat på mitt "store" tre. Glitteret på treet er forresten også heklet med glitrende pusegarn.

fredag 26. desember 2008

Swallow


Dette herlige Swallowtail sjalet rakk også å bli født og kom fram i tide til sin nye eier i Bergen. Dette er strikket på p 4.50mm med 2-tråds ull/silke fra nøstebarn. Sjalet måler 1meter i bredden, ellers 70cm. Passe stort til å brukes som skjerf, men litt lite som sjal. Dette blir det garantert flere av for jeg vil også ha et...:-)
P.S Nupper er ikke morsomt å strikke over 350masker...

Julegaver

Da ble det på tide å blogge julegavene. Disse armvarmerene kom til en lykkelig ny eier på julaften. Mønsteret er nesten identisk med disse leggvarmerene fra Drops sin julekalender. Strikket i Babyull på p 2.50. Brukte 51g garn på begge, så skulle nok ha gitt meg et par runder før så hadde jeg slippet å brukt 1meter av neste nøste. Ja, ja...
Har laget disse vottene før i en annen farge, pinne str og garn. Her er de i Dale babyull på p 3,50mm. De ble nesten dobbelt så store, så da passet de eieren perfekt:-)


Her er enda et par votter jeg har laget før. Her har jeg igjen brukt oppskriften til Drops, og gjort de om til votter. Avfellingen ble bedre og penere denne gangen da jeg har hatt et par å bomme på først:-) Håper den nye eieren er fornøyd...:-)

lørdag 20. desember 2008

Julehilsen


God Jul til alle der ute :-)

mandag 8. desember 2008

Julestjerne duk


Denne Julestjerne duken lagde jeg til jul i fjor. Da var jeg bloggløs, men nå blogges den. Jeg hadde helt glemt denne og fant den ved en tilfeldighet da jeg lette etter noe annet jeg ikke fant:-)
Viss min hukommmelse er riktig, som den alltid er, er denne heklet med Solberg garn på nål 1.75mm. Oppskriften fant jeg i et av de tyske julehekleheftene i fjor. Eller kanskje det var i heftet for 2 år siden. Det som er sikkert er at den ble laget i fjor.
Duken måler 35cmx35cm. Ikke store saken, men det går for en juleduk:-)

søndag 7. desember 2008

Babyteppe



Da har jeg rukket å hekle ferdig et babyteppe til jul også. Dette er en bestillingsgave som jeg håper faller i smak. Her er det halve teppet som står modell. Hele herligheten er heklet med nål 3.50mm med Dale sitt babygarn. 8 nøster gikk med hvor 2 er av den hvite. En annen ting som er kjekt å vite, er at ett nøste gir akkurat 5 ruter. Mykt og godt. Rutene kan du finne her. Jeg tar sjansen på å blogge dette da jeg ikke tror mottakeren vet jeg eksisterer:)

Et lite tips til dere som skal heklet et lappeteppe i fremtiden må være å feste trådene underveis. Er så kjedlig med 100-200 festetråder...

Bursdagsstrikk






Denne lua har blitt en bursdagsgave. Mønsteret er Honycomb. Hodevarmeren er strikket i babyull på p 2.50mm.



Lua er en bursdagsgave sammen med dette heklet skjerfet og Disse pulsvarmerene (Ravelry link). Pulsvarmerene er strikket i samme garn og pinner som lua.

Håper dette falt i smak hos den nye eieren. Jeg er fornøyd med 1 av 3:-)

Vinnland



Disse sokkene er Vinnland. De er strikket i Arwetta på p 2.25mm. Håper den nye eieren blir fornøyd og varm på bena i vinter:-)